Justitie Prima pagina

Avocaţii cer majorarea onorariilor, iar ministrul Toader promite că va publica solicitările „nemotivate” ale acestora

tudorel toader
Publicat de Grigore Bogdan
Tudorel Toader a reactionat la solicitarile avocatilor de majorare a onorariilor, in contextul in care acestia au anunţat că se vor aduna în faţa Curţii de Apel Bucureşti pentru a trage un semnal de alarma in acest sens. Ministrul a declarat ca in scurt timp va face publice solicitarile absolut nemotivate ale avocatilor.

„Mesajul anterior nu a constituit si nu constituie un atac la avocati, categorie profesionala din care fac parte! In scurt timp voi face publice solicitarile absolut nemotivate ale avocatilor. Ex – onorariu pentru depunere actiune de divort – se propune majorarea de la 100 lei la 600 lei. La intrebarea mea – este vorba doar de depunerea actiunii sau si de sustinerea acesteia in instanta ? Raspuns – ” nu stiu”/cel mai probabil este faptul ca autorul afirmatiei nu doreste sa ii dau numele”, a scris ministrul Tudorel Toader pe Facebook.

Precizarea vine în condiţiile în care avocaţii bucureşteni au anunţat că se vor aduna luni, la ora 13:00, pe scările Curţii de Apel Bucureşti pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu nivelul şi modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu.

Ei solicită majorarea onorariilor cuvenite avocaţilor, reglementarea prin protocol a onorariilor/remuneraţiilor cuvenite curatorilor, dar şi eliminarea practicii judecătorilor ori procurorilor de cenzurare a acestor onorarii.

Lasa un comentariu