Politică Prima pagina

Barna, concluzii preliminare după negocierile cu Orban: „În măsura în care aceste inițiative trec, e într-adevăr un mesaj că lucrurile se schimbă în România și un mesaj că ieșim de sub umbra aceasta a PSD-ului”

Publicat de Grigore Bogdan
Dan Barna, președinte USR, a oferit primele declarații după negocierile purtate cu liderul PNL, Ludovic Orban. Barna a precizat că dacă măsurile propuse de USR vor fi acceptate de PNL  e un „mesaj că lucrurile se schimbă în România și un mesaj că ieșim de sub umbra aceasta a PSD-ului”.

„A existat o deschidere explicită a premierului desemnat pentru aceste măsuri. Urmează să întreprindă și dialog și negocieri cu celelalte partide pe care contează în constituirea majorității. Poziția noastră a fost una destul de clară. În momentul în care există o majoritate pentru susținerea acestui guvern, această majoritate prin două zile de Parlament, luni și marți ar putea să fie acele zile, prin care măsurile de care România are fundamental nevoie. Fără penali are susținere explicită. (…) Primari în două tururi ar reîntoarce democrația la nivel local și reprezentativitatea. În măsura în care aceste inițiative trec, e într-adevăr un mesaj că lucrurile se schimbă în România și un mesaj că ieșim de sub umbra aceasta a PSD-ului, care de trei ani și jumătate ne scoate din Europa”, a spus Dan Barna, adăugând că va exista o nouă rundă de negocieri marți sau miercuri.

Lasa un comentariu