Politică Prima pagina

Barna, despre ororile petrecute la Caracal: „Statul român e în faliment funcțional. Crima de la Caracal arată că nimic nu s-a schimbat. Simplele demiteri nu sunt suficiente”

Publicat de Grigore Bogdan
Președintele USR, Dan Barna, a reactionat la ororile petrecute la Caracal si trage un semnal de alarma, precizand ca aceste crime, dupa episodul „Colectiv”, arata ca nu s-a schimbat nimic!

„Nimic nu va putea să aducă această viață înapoi, dar această tragedie arată că așa nu mai putem continua. Această tragedie arată că în momentul de față statul român e în faliment funcțional. Statul român nu mai poate să asigure un serviciu minim pe care oamenii îl așteaptă de la el, siguranța cetățenilor. Din această perspectivă, mesajul implicării și mesajul schimbării e cu atât mai necesar și cu atât mai important. Ceea ce s-a întâmplat la Caracal nu e o situație excepțională, sunt pline inspectoratele de Poliție de șefi interimari numiți politici, mulți dintre ei fără studii. În momentul de față absolvenții Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza nu pot să-și primească posturi pentru că nu sunt locuri sau nu e buget, pentru că aceste locuri sunt ocupate de oameni numiți politic, fără să aibă studiile de specialitate. Am ajuns să credem că se poate funcționa cu rude, amante, soții, nepoți, veri în poziții de forță din statul român. Am ajuns în situația în care oameni mor pentru că se blochează sisteme plătite cu sute de mii de euro și milioane de euro de statul român”, a spus președintele USR.

„Cei care sunt responsabili trebuie să răspundă, dar simplele demiteri nu sunt suficiente. Am crezut că ne-am trezit după Colectiv și că instituțiile statului încep să funcționeze. Crima de la Caracal arată că nimic nu s-a schimbat”, a adăgat liderul USR.

Lasa un comentariu