Opinii Prima pagina

Băsescu analizează „războaiele” PSD: „Nu este exclus ca Dăncilă să ajungă președinte PSD și candidat la președinție”

Publicat de Grigore Bogdan
Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat că premierul Viorica Dăncilă se bucură în aceste momente de sprijinul mai multor oameni puternici din PSD, fiind un candidat puternic pentru Dragnea la președinția partidului, dar și pentru șefia statului.

„Nu există dubii că Viorica Dăncilă s-a distanțat de Liviu Dragnea. La fel cum s-au distanțat Mihai Tudose sau Sorin Grindeanu nu există dubii în cazul Vioricăi Dăncilă. Scaunul ăla de la Palatul Victoria e cu putere. Ajuns acolo îți schimbi valorile de subordonare: de ce să mă subordonez la cel de la Camera Deputaților? Eu semnez miliarde! La câteva luni așezat pe scaun realizează Viorica Dăncilă ce putere are.

Mie îmi pare o femeie cu bun simț în raport cu Liviu Dragnea, cu Codrin Ștefănescu sau ‘mitralieră’ (n.r.: Cătălin Rădulescu). Ea măcar a încercat o bună colaborare cu președintele.

Acum Liviu Dragnea nu mai are puterea să mai schimbe un premier, iar Dăncikă sunt convins că e gardată de baroni PSD. Este întărită de baroni PSD. Eu o văd deja ca un om politic în care mulți oameni din PSD și-au pus speranțele că-l vor schimba pe Liviu Dragnea. Nu cred că Paul Stănescu nu gândește în perspectivă și nu consturiește în jurul doamnei Dăncilă. Nu este exclus ca Dăncilă să ajungă președinte PSD și candidat la președinție.

Declicul schimbării lui Liviu Drgnea ar putea fi la rezultatul de la europarlamentare, nicidecum la povestea cu pușcăria. Un eventual rezultat slab la alegeri, orice rezultat sub 35%, îl execută partidul, pentru că de la 46 la 35 sun 11 procente. Te întrebi unde se va opri din cădere. Dacă va obține peste 35% nu-l va clinti nimeni pe Dragnea”, a spus fostul președinte al României, Traian Băsescu, în direct la Realitatea TV.

Lasa un comentariu