Politică Prima pagina

Băsescu, despre raportul MCV, care se anunţă unul dur: „Nu cred că suntem în momentul să înghiţim şi să ne punem cenuşă în cap în urma evaluărilor unor experţi mediocri”

Publicat de Grigore Bogdan
Traian Basescu, fostul presedinte, a declarat ca raportul MCV – care potrivit unor surse se anunta unul dur -, reprezinta evaluarile unor „experti mediocri”, iar cel mai important este sa discutam cu Comisia si sa stabilim ce vrea de la noi. O alta problema pe care o subliniaza Basescu este ca aceasta Comisie s-a concentrat pe statistici in mediul juridic, nu pe calitatea magistratilor.

„Nu cred că suntem în momentul să înghiţim şi să ne punem cenusă în cap în urma evaluărilor unor experţi mediocri. Trebuie să rămânem cu MCV, dar trebuie să avem o discuţie cu Comisia, ce vrea de la noi, să nu ne mai trimită toate persoanele cu mai mult sau mai puţine angajamente pe la UE. O primă problemă, dincolo de ce am făcut noi la intern, este calitatea asistenţei pe care am primit-o în aceşti 10 ani. Nu se poate după 10 ani să vii să spui ‘justiţia e un dezastru’. Înseamnă că şi tu, partenerul meu, ai o problemă. Marea problemă este că totul s-a limitat la statistici – câţi am arestat, câţi am judecat, câţi am băgat în puşcărie – şi nu la calitatea personalului din magistratură”, a declarat Băsescu la Digi 24.

Lasa un comentariu