Actualitate Prima pagina

Băsescu, DEZVĂLUIRI DEMENŢIALE despre Kovesi: „Nu era o TUTĂ, era totuşi sportivă”

Publicat de Andrei P

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a povestit luni seară, la TVR 1, cum a adus-o pe Laura Coduţa Kovesi la conducerea Parchetului General. Băsescu a descris-o pe Kovesi ca fiind atunci sfioasă şi politicoasă. În plus, era femeie şi jucase baschet în echipa naţională, a afirmat Băsescu la TVR.

“Cred că în arhiva Preşedinţiei se şi găsesc actele. Am cerut procurorului general să îmi dea lista şi CV-urile de la toţi procurorii-şefi de DIICOT-uri şi de DNA-auri din ţară, de la secţiile teritoriale. De ce? Pentru că era în imaginea mea – nu vreau să iau din Parchetul General, deşi aveam foarte multe recomandări – am zis că ăştia sunt din Bucureşti, se ştiu, or fi îmbârligaţi în tot soiul de chestiuni, ia să aduc un procuror general din teritoriu”, a povestit Traian Băsescu.

El spune că a a văzut în CV-ul lui Kovesi că a jucat în echpa naţională de baschet şi era şi femeie şi îşi imagina că e înaltă.

Am zis să nu fie din anturajul instituţiilor. La Kovesi vă spun şi criteriile: mi-au venit CV-urile şi în lista cu dosarele am văzut şi că a jucat în echipa naţională de baschet şi era şi femeie. Îmi imaginam, pe cuvânt, zic a jucat baschet, deci, e înaltă. Avea vreo trei dosare soluţionate bine (…) obţinuse condamnări. Referinţe bune altfel din mediul juridic. Referinţe bune, în primul rând nu o cunoştea nimeni”, a mai spus Băsescu.

Era sfioasă, dar şi când am plecat era încă sfioasă. Era politicoasă. Am avut tot vraful ălă de CV-uri şiera cea mai tânără din tot ce era din şefii de parchete din teritoriu şi era femei, zic. Nu era o tută, era totuşi sportivă şi am spus asta e. Când a venit şi am văzut-o mi-a plăcut”, a mai explicat acesta.

CITEŞTE ŞI:

Gabriela Firea a făcut ANUNȚUL SERII. PSD a luat 7 parlamentari. Când va fi MITINGUL pentru Dăncilă

Lasa un comentariu