Utile Vocea Bucurestiului

Biletul unic de călătorie RATB și Metrorex

Publicat de Anca D
În București, de duminică, intră în vigoare biletul unic de călătorie, pus în vânzare de RATB si Metrorex.

Noile bilete de călătorie pot fi achiziţionate atât de la casieriile Metrorex, cât şi de la cele ale RATB. Biletele de călătorie existente rămân și ele valabile, fără vreo modificare.
„Cu aceste carduri se pot efectua călătorii multiple cu metroul şi mijloacele de transport de suprafaţa ale RATB, într-un interval de 60 de minute”, spune Metrorex.
Ultima validare se poate efectua cu un minut înainte de expirarea perioadei stabilite, de o oră, şi permite călătoria până la capătul liniei RATB sau până la ieşirea din staţiile Metrorex. Costul biletului unic este alcătuit din: costul biletului RATB în valoare de 1,3 lei, costul biletului Metrorex în valoare de 2,5 lei, la care se adaugă costul cardului şi cheltuielile cu mentenanţa. Bilet unic valabil 60 minute pe liniile RATB şi Metrorex costă 5 lei, în timp ce biletul cu 10 călătorii de câte 60 minute pentru fiecare călătorie costă 34 lei. Abonamentul de o zi valabil pe liniile urbane RATB şi Metrorex este 17 lei. Ultima validare se poate efectua cu un minut înainte de expirarea perioadei stabilite, de o oră, şi permite călătoria până la capătul liniei RATB sau până la ieşirea din staţiile Metrorex.
Biletul unic Metrorex – RATB este recomandat călătorilor care utilizează mai mult de două mijloace de transport ale celor doi operatori.

Lasa un comentariu