Justitie Prima pagina

Birchall, reacție la amenințările Liei Savonea: „Este datoria mea să apăr atribuțiile și reputația Ministerului Justiției. CSM era preocupat să modifice Legea ANI uzurpând atribuțiile Ministerului Justiției”

Publicat de Grigore Bogdan
Ana Birchall, ministrul Justiţiei, a făcut declarații referitoare la scandalul din Consiliul Superior al Magistraturii. Ieri, Lia Savonea, presedinte CSM, a anuntat ca va sesiza CCR cu privire la un conflict intre Consiliu si actiunile ministrului Justitiei.

”CSM era preocupat să modifice Legea ANI uzurpând atribuțiile Ministerului Justiției trimițând direct la Comisia din Senat. Am solicitat, în scris, clarificări. (…) Să ne transmită, în regim de urgență, punctul de vedere al CSM, privind această analiză. Este datoria mea, în calitate de ministru al Justiției, să apăr atribuțiile și reputația Ministerului Justiției. Dacă nu, voi da publicității analiza pe care am întocmit-o pe baza punctelor de vedere primite de la instituțiile care ne-au transmis și toate asociațiile profesionale”, a zis Ana Birchall.

Lasa un comentariu