Criptomonezi

Piața de criptomonezi a depășit 500 de miliarde de dolari

bitcoin
Publicat de Cristian T.

În ciuda mai multor criptomonezi care arată o corecție în ultimele 24 de ore, inclusiv Bitcoin-ul, care a scăzut sub 17.000 de dolari, altele au înregistrat creșteri semnificative. Ethereum și-a continuat ascensiunea , urcând cu mai mult de 15% și depășind pragul de 700 $ pentru a atinge un nou nivel maxim. Bitcoin Cash a câștigat aproximativ 24%, iar XRP, de la Ripple Labs, a câștigat un procent de 42% pentru a atinge un nou nivel record de peste 0,5 dolari și un plafon de piață de peste 22 miliarde de dolari.

Criptomoneda, sau criptovaluta (din engleză CryptoCurrency) este un tip de monedă digitală, virtuală, o monedă surogat, nebancară, folosită ca mijloc de plată.

Deseori se face greșeala ca moneda virtuală (criptomoneda) să fie considerată o monedă electronică. Conform legii, aceasta nu este o monedă electronică. Astfel, în România, art. 4 lit. f din Legea 127/2011 privind activitatea de emitere de monedă electronică, definește moneda electronică ca fiind „o valoare monetară stocată electronic, inclusiv magnetic, reprezentând o creanță asupra emitentului, emisă la primirea fondurilor în scopul efectuării de operațiuni de plată și care este acceptată de o persoană, alta decât emitentul de monedă electronică”.

Lasa un comentariu