Prima pagina Sanatate

Bolnavii de diabet vor beneficia de sisteme de monitorizare a glicemiei decontate de CNAS

Publicat de Grigore Bogdan
Potrivit unui proiect de modificare a Programului naţional de diabet zaharat, pacienţii dependenţi de insulină vor beneficia de sisteme de monitorizare a glicemiei şi de administrare a insulinei decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), informeaza Digi24.

„Vom face mai uşoară lupta cu diabetul zaharat tip I pentru mii de persoane, în special tineri şi copii. Este un proiect aşteptat mai ales de părinţii copiilor care, din păcate sunt nevoiţi să-şi supună micuţii zilnic unor proceduri dureroase pentru verificarea şi controlul glicemiei. Modificăm şi completăm Programul naţional de diabet zaharat derulat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), astfel încât să acordăm ajutor tuturor pacienţilor dependenţi de insulină”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern, scrie News.ro.

„Persoanele care sunt dependente de insulină nu vor mai fi nevoite să suporte zilnic înţepături pentru administrarea insulinei şi pentru monitorizarea glicemiei”, a explicat premierul.

sursa foto: http://www.radiooltenia.ro

Lasa un comentariu