Justitie Prima pagina

BOMBĂ. USR nu s-ar opune DEMITERII ŞEFEI DNA

Publicat de Andrei P

Dan Barna a acordat un amplu interviu cotidianului Adevărul în care a vorbit şi despre scandalul din jurul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Preşedintele USR a spus că o eventuală revocare a Laurei Codruţa Kovesi din fruntea DNA nu ar fi o tragedie. “Reforma justiţiei în România a început undeva în 2005. Au intrat în DNA şi în instituţiile statului nişte tineri, la acel moment, care acum sunt în plină maturitate profesională, care au funcţionat în înţelegerea faptului că instituţiile trebuie să fie independente şi să funcţioneze.

Şi din această perspectivă, eu am mare încredere că aceste instituţii vor continua să funcţioneze independent de un lider sau altul, pentru că până la urmă forţa unei instituţii stă în calitatea umană a majorităţii componenţilor ei. (…) Dacă 95% din angajaţii unei instituţii sunt persoane de bună credinţă şi profesioniste, eu cred că un lider nu ar putea să schimbe lucrul acesta. (…) Eu sunt foarte convins că DNA nu depinde de o singură persoană”, a spus Dan Barna pentru Adevărul.

CITEŞTE ŞI:

S-A AFLAT TOT. Ce a făcut Tudorel Toader în Japonia

Lasa un comentariu