Justitie Prima pagina

Borcea e tot mai aproape de eliberarea condiţionată. Judecătoria Sectorului 4 a publicat motivarea: „Este disciplinat, stăruitor în muncă şi dă dovezi temeinice de îndreptare”

Publicat de Grigore Bogdan
Judecătoria Sectorului 4 a admis si publicat motivarea eliberarii lui Cristian Borcea, spunand despre acesta ca fost stăruitor în muncă în penitenciar, a participat la programe şi a dat dovadă de „îndreptare”.

„Analizând prevederile legale în vigoare în materia liberării condiţionate, instanţa retine că, potrivit art. 59 din Codul penal din 1969, poate fi liberat condiţionat condamnatul care a executat fracţiunea de pedeapsa prevăzută în mod obligatoriu de lege, este disciplinat, stăruitor în muncă şi dă dovezi temeinice de îndreptare, ţinându-se seama şi de antecedentele sale penale”, se arată în motivarea magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 4.

„(Cristian Borcea, n.r.) a participat la programele educaţionale şi psihologice, nu a fost sancţionat disciplinar, fiind recompensat de 41 ori (de 19 ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi/sau vizită, o dată cu suplimentarea numărului de convorbiri online şi de 21 de ori cu permisiunea de ieşire din penitenciar). Petentul a finalizat programul de educaţie prin sport, iar în prezent este inclus în cadrul programului pentru liberare”, mai este subliniat în sursa citată.

Lasa un comentariu