Prima pagina Vocea Bucurestiului

În Bucureşti s-ar putea construi primul centru de Protonoterapie din România. Gabriela Firea a semnat actele pentru realizarea studiului de fezabilitate

firea
Publicat de Grigore Bogdan
Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat documentele pentru realizarea studiului de fezabilitate in ce priveste contruirea, in Bucuresti, a primului centru de Protonoterapie din România. Pronoterapia este o procedura revoluţionară, utilizata cu succes in Japonia inca din anii 2000, si are ca scop tratarea bolnavilor de cancer.

„Este vorba despre o procedură medicală revoluţionară, care nu mai este prezentă în România şi nici în ţări din sud-estul Europei, dar care în Japonia funcţionează deja din anul 2000 şi tratează foarte mulţi bolnavi de cancer, inclusiv foarte mulţi copii. (…) Realizarea studiului de fezabilitate durează maximum zece luni de zile. Prin studiul de fezabilitate se va decide formula cea mai convenabilă de realizare: proiectare-execuţie, proiectare cu execuţie şi operare sau parteneriat public-privat. Noi ne-am propus ca din ziua în care semnăm ordinul de începere a lucrărilor, acestea să nu dureze mai mult de doi ani de zile, pentru că specialiştii din Japonia ne-au spus că atât ar dura construirea acestui centru”, a precizat Gabriela Firea.

Lasa un comentariu