Panorama Prima pagina Turism

Bucureștiul, un loc rușinos în topul celor mai primitoare orașe din lume

Publicat de Sebastian A.

Site-ul de vacanțe TravelBird.nl a întocmit un top al celor mai primitoare orașe din lume, iar Bucureștiul ocupă un loc rușinos în listă, din mai multe motive.

Pentru a crea acest site, TravelBird a analizat 500 de destinații turisitce la nivel global pe baza unor factori care îi fac pe turiști să se simtă bineveniți, cum ar fi aeroporturile, gările, bucuria cetățenilor de a găzdui turiști și competența de a vorbi limba engleză. De asemenea, au cerut unui număr de 15.000 de jurnaliști care călătoresc în diverese țări să spună experiențele lor personale.

După ce a adunat toate aceste informații, site-ul a stabilit topul orașelor primitoare pe baza unei formule care măsoară supra-turismul din fiecare destinație.

„Această cercetare scoate la iveală o selecție exactă a orașelor populare din întreaga lume și oferă o imagine de ansamblu internațională, ceea ce înseamnă că, fără îndoială, mai multe orașe nu sunt incluse în acest studiu”, spune site-ul de vacanțe.

Pe primul loc al orașelor primitoare din lume se află Singapore, cu un scor de 10 din 10 la capitolul ospitalitate și 8,95 la capitolul siguranță, 8.60 la primirea pe care o face gazda și 7,90 nota experților în turism.

Bucureștiul, din păcate, se află pe locul 99, cu nota 6,50 la siguranță, 5,98 la limba engleză. De asemenea, Capitala noastră a primit nota 3,22 la capitolul de transport al turiștilor de la zonele de sosire în țară spre centrul orașului. Media finală a Bucureștiul la capitolul cel mai primitor oraș din lume este de 3,82 din 10, urmat de Budapesta cu 3,74.

Lista completă a orașelor primitoare poate fi consultată AICI.

 

Lasa un comentariu