Vocea Bucurestiului

Bulevardul Regele Mihai I al României

„Regele Mihai a fost, este și va rămâne unul dintre reperele noastre, o personalitate politică în dreptul căreia istoria se înclină. Se înclină în aceste zile cu ocazia pierderii și se îndatorează să-și aducă omagiul, alături de adevărul nedistorsionat, al unui Rege care și-a iubit țara dincolo de frontierele exilului și dincolo de moarte.

Suntem datori să cinstim memoria unui Rege tânăr care a asigurat acel suflu ”altfel” într-o lume decimată de război și ulterior într-o lume cenușie, dominată de ură, de teamă, de fals. Lumea de atunci, lumea anilor celui de-al II-lea război mondial, îi este îndatorată pentru că prin acțiunile sale, a contribuit la sfârșitul războiului. Lumea îi este îndatorată nu pentru timpul scurtat ci pentru viețile salvate.

România îi este datoare. Pentru România, Regele a fost speranța. Începând cu anul 1921, a adunat în sine valorile primordiale ale poporului român, iubirea, visele, demnitatea, devenind prin faptele sale și prin ceea ce a însemnat, un Suveran – Model. Capitala țării este datoare să îi cinstească memoria așa cum se cuvine”, transmite printr-un comunicat Grupul Consilierilor PNL din cadrul CGMB. Grupul de consilieri ai PNL a depus un proiect de hotărâre privind atribuirea denumirii de Bulevardul Regele Mihai I al României, segmentului din Șoseaua Pavel Dimitrievici – Kiseleff, delimitat între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf.

„Avem deja o Piață a Regelui, tot pe Kiseleff, dar pe partea mai de sud a Arcului de Triumf – și nu puteam să redenumim pe partea aceea, fiindcă sunt foarte multe instituții publice acolo (sedii de ambasade și nu numai)… Și atunci am zis să redenumim bucata de la Șoseaua Kiseleff cuprinsă între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf, pentru că acolo avem și Palatul Elisabeta și nu sunt multe instituții publice – adică nu sunt necesare schimbări de denumiri, sedii sociale etc. (partea birocratică e mult mai simplă în partea aceea) și totodată e prima arteră venind dinspre drumul național de intrare în București”, a argumentat Sorin Mărgărit, consilier general din partea Partidului Național Liberal (PNL) și cel care a inițiat proiectul de hotărâre.

Lasa un comentariu