Opinii Prima pagina

C. T. Popescu, analiză la rece a ultimelor evenimente politice: „Fiecare e interesat să-și tragă bucata lui acum din hoitul guvernului Dăncilă, asta este preocuparea lor”

Publicat de Grigore Bogdan
Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat votul moțiunii de cenzură de ieri și impactul victoriei Opozitiei asupra fostului guvern Dăncilă. In opinia jurnalistului, Mircea Diaconu este primul care are de castigat dupa aceste evenimente, dar de departe Iohannis ramane candidatul cel mai puternic pentru alegerile prezidentiale.

„Președintele Iohannis face tot exercițiul acesta cu alegerile anticipate în beneficiul campaniei sale electorale. Cheamă el partidele la Cotroceni, au loc consultări, el deține prim-planul în continuare și asta face parte din campanie”, a spus Cristian Tudor Popescu, joi seara, la Digi24.

„Primul care poate câștiga din povestea asta (cu moțiunea de cenzură – n.r.) este dl. Diaconu. Am spus-o demult: dacă pică doamna Dăncilă, pot să migreze destui votanți. Aici nu e vorba de partid. Nu e vorba să-l sprijine PSD, este vorba de votanții PSD, cărora nu le plac perdanții și care nu o mai votează pe Dăncilă. Acum, unde să se ducă în altă parte? Că singurul  votant cu un profil apropiat de al PSD-ului este dl. Diaconu. Nu e nici de stânga, nici de dreapta, n-are nicio legătură.

Domnul este echivalentul lui Sorin Oprescu. Exact ce făcea Sorin Oprescu acum 10 ani. Joacă acest rol: pretinde că e din afară, dar de fapt este susținut dinăuntru, pretinde că este neutru, că el este independent, că vine cu mașinuța lui… Mircea, cu benzina lui, fără gărzi, fără protecție, fără partid … și această imagine ține. După părerea mea, poate să urce, mai ales că dl. Barna în continuare este contraperformant”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Fiecare e interesat să-și tragă bucata lui acum din hoitul guvernului Dăncilă, asta este preocuparea lor”, a spus CTP.

Lasa un comentariu