Opinii Prima pagina

C. T. Popescu analizează refuzul USR de a intra la guvernare: „Socoteli ca acestea pe care le face USR sunt josnice. Opoziţia nu e în stare să se bată cu un partid decapitat şi năucit”

Publicat de Grigore Bogdan
Cristian Tudor Popescu a analizat refuzul USR de a intra la guvernare si ocazia de a indeparta un „PSD decapitat şi năucit”. Jurnalistul a mai precizat ca partidul lui Barna nu vrea sa se implice ca sa nu se compromita politic, dar ca aceasta strategie este gresita, USR avand o obligatie morala fata de toti cei care i-au votat la alegerile europarlamentare.

„Pleacă PSD-ul şi cine vine? Mi-am dorit enorm ca Dragnea să dispară din peisaj. Pentru că nu am vrut să mai văd antioccidentalismul, antieuropenismul dement şi modul în care a fost mutilată justiţia în aceşti ani. Odată ce s-au stopat aceste două procese, pentru moment, că nu ştiu ce se va întâmpla în continuare, eu sunt mai liniştit”, a spus gazetarul.

„Absurdul e şi de o parte, şi de cealaltă. Domnul Orban reproşează USR – PLUS, lui Barna şi lui Cioloş, că de ce au anunţat că vor un candidat separat la prezidenţiale. E absurd. De ce să nu aibă un candidat? E vorba de candidat la preşedinţie. Îşi pot pune candidatul lor, au tot dreptul, au 21 de procente, sunt două tururi. Ce problemă e dacă intră în turul 2 domnul Iohannis cu cineva de la USR-PLUS?

E absurd să le reproşezi aşa ceva, nu ai voie să îi acuzi, sunt liberi să facă asta.

Ce spune însă USR? Că nu intră la guvernare că nu vrea să se compromită. Aici nu au dreptate USR, sunt absurzi, e grav ce fac aici. Ei îşi fac socotelile să nu se compromită. Cine îşi mai făcea socoteala asta? Doamna Dăncilă, care are de ales între compromiterea proprie şi a fi în serviciul poporului.

Acelaşi lucru la USR. Cum să spui: aştept să se prăbuşească de tot guvernarea asta ca sa nu decontez eu şi, dimpotrivă, să mai câştig capital electoral de pe urma prăbuşirii guvernului? Păi, odată cu Guvernul se prăbuşeşte şi România, dar pe mine nu mă interesează, că eu nu vreau să intru la guvernare că nu îmi convine, cu toate că voi, prin votul de duminica m-aţi trimis la guvernare.

Ştiţi ce a făcut Stalin când se apropia armata rusă de Varşovia? În Varşovia a izbucnit atunci o insurecţie a unor forţe paramilitare şi resturi de forţă armată poloneză, care au încercat să îi dea peste cap pe nemţi în Varşovia şi au cerut disperat ajutor ruşilor, care erau la porţile Varşoviei şi care ar fi putut să îi ajute pentru a-i răzbi pe nemţi.

Ce a făcut Stalin? A stat şi a aşteptat ca Rezistenţa poloneză să fie măcelărită până la ultimul om. De ce? Pentru că Rezistenţa poloneză era fidelă guvernului polonez în exil, de la Londra, care era de dreapta. Stalin voia să îşi pună guvernul lui acolo şi nu voia să îi dea acest ascendent eliberator Rezistenţei poloneze. Şi a stat. Nemţii, în superioritate, i-au măcelărit până la unul. Apoi, a venit Stalin şi i-a măcelărit el pe nemţi.

Aşa judecă USR în momentul de faţă şi nu are dreptul să judece aşa.

Votul de duminică înseamnă: luaţi voi puterea şi scoateţi-i pe ăştia de acolo!”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Socoteli ca acestea pe care le face USR sunt josnice”, a susţinut gazetarul.

„Opoziţia nu e în stare să se bată cu un partid decapitat şi năucit”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Lasa un comentariu