Opinii Prima pagina

C. T. Popescu: „Cei mai mulţi nu s-au lăsat prostiţi, au înţeles că acest vot e despre nimic, că nu se întâmplă nimic”

Publicat de Grigore Bogdan
Jurnalistul C. T. Popescu a explicat cauzele esecului referendumului, spunand ca „cei mai mulţi nu s-au lăsat prostiţi”, intelegand ca acest referendum pentru redefinirea familiei, la care au fost chemati sa voteze, „e despre nimic, că nu se întâmplă nimic”, informeaza Digi24.

„În România nu funcţioneaza referirea decât pe perioadă fizică. Ori e vorba de Băsescu, ori e vorba despre aruncarea de la balcon din parlament a unui număr de parlamentari. La ele a venit lumea. Când e vorba de abstracţiuni, de Constituţie, ca în 2003, când e vorba de fraze, concepte, lumea nu vine prin definiţie.

Referendumul trebuie să fie întruchipat în ceva, altfel nu poţi să îi mobilizezi cu toţi popii şi activiştii PSD.

Întrebarea ar fi trebuit formulată altfel: sunteţi de acord ca fiecare familie întemeiată pe căsătorie dintre un om şi muierea lui – să înţeleagă oamenii – să primească câte un miel de Crăciun şi câte un porc de Paşte?

Dacă era asta formularea mai stăteau secţiile goale?”.

„Boicotul e o operaţiune concertată a unui grup de oameni într-un scop politic într-o anume idee comună. Unii care au boicotat acest referendum sunt suporteri LGBT sau sunt simpatizanţi, alţii pentru că sunt anti-PSD, alţii că sunt anti-biserică, dar cauza principală pentru care oamenii nu au venit la vot nu e boicotul, e că cei mai mulţi nu s-au lăsat prostiţi, au înţeles că acest vot e despre nimic, că nu se întâmplă nimic”.

„Unii nu s-au speriat de duşmanul imaginar. Dragnea are o metodă, spre deosebire de predecesorii de la PSD, lucrează numai cu duşmani imaginari. Când Iliescu spunea: vin ungurii, vin moşierii, în 1996, ăştia erau o realitate, dar în cazul lui Dragnea, e vorba de Soros, de multinaţionale, de gâzii care au venit la Athenee Palace, de homosexualii care vin să ne răpească copiii”, a vorbit jurnalistul.

Lasa un comentariu