Opinii Prima pagina

C. T. Popescu critică dur eschivarea lui Lazăr: „De vină sunteți dumneavoastră! Câtă demnitate, câtă onoare are în el să spună: de vină e o grefieră!”

Publicat de Grigore Bogdan
Cristian Tudor Popescu a criticat, la un post tv, atitudinea lui Augustin Lazar, dupa ce procurorul general a declarat ca existenta in dosarul sau de candidatura a unei ordonante de clasare a unei cauze care il viza pe Klaus Iohannis este din greseala unei grefiere.

„Ce spune Augustin Lazăr? Spune: o grefieră a greșit. Nu a spus grefierul, pentru că, în general, în vorbirea oficială, se folosește masculinul, nu se spune ministră, ci ministru. Nu a spus un grefier, a și precizat sexul, o femeie.

Vorbim de omenie și neomenie. Prima ta grijă ar fi fost să nu spui nimic despre femeia aceea, să nu o expui, aceea este o amărâtă în comparație cu tine, ești ditamai procurorul general şi tu dai vina pe ea.

Ce bărbat este domnul acesta? Câtă demnitate, câtă onoare are în el să spună: de vină e o grefieră! Adică ce sugerează? Ei, femeia, ochi alunecoși, minte zburdalnică, a greșit și ea.

Cum să spui așa ceva?

Orice înalt responsabil din lume… Mi s-a întâmplat și mie să greșească altcineva, într-un text semnat de mine apăruse o prăpastie îngrozitoare, nu din vina mea. Dar niciodată vina nu aparține dactilografei, grefierei, consilierei. Cum să spui așa ceva, domnule procuror general, jurist de mare clasă Augustin Lazăr, că de vină e grefiera? De vină sunteti dumneavoastră! Poate a greșit femeia, tu ești cel care vezi ce s-a făcut acolo și dai BT-ul (bun de tipar)”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.

Lasa un comentariu