Prima pagina

C. T. Popescu, despre (deja) controversatul film „Joker”: „Finalul este omul împotriva omului. Cu consecințe care pot fi foarte grave în plan social”

Publicat de Grigore Bogdan
Gazetarul și criticul de film Cristian Tudor Popescu a analizat filmul „Joker”, al cărui impact a fost impresionant încă din primul weekend al lansării. În opinia lui Popescu, „Joker” este un film care prin diverse trucuri încearcă să justifice violenta si se îndepărtează de telul artei, respectiv inaltarea umanului, promovand anti-umanul.

„Joker construiește niște situații sentimentaloide care să justitifice violența, încheiată apoteotic de o violență totală, finalul este omul împotriva omului, asta ne spune Joker: să dăm în cap, să dăm foc și în felul acesta ne vom elibera și vom face dreptate.

E un furt de imagine, Joker este un personaj de basm, a fost întruchipat de mulți actori, dar s-a păstrat esența de bad a respectivului. Acest joker care oricât de întruchiparea răului ar fi fost, rămânea în acest univers de minune, Marvel, or aici este băgat în acest film care nu face altceva decât să instige la violență, de sentimentul cool, ce cool este să bagi cuțitul în oameni. Nu pot fi de acord cu așa ceva. Este un truc hollywoodian reușit, iată ce încasări face, însă cu consecințe care pot fi foarte grave în plan social”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru Digi24.

Lasa un comentariu