Politică Prima pagina

Călin Popescu Tăriceanu ÎL IA PESTE PICIOR PE Cioloş: “Nu a depăşit încă mentalitatea celor care vorbeau despre ‘licuricii’… mari şi mici”

Publicat de Grigore Bogdan
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a reacţionat într-o postare pe facebook, la înţepăturile lui Dacian Cioloş de miercuri, care îl intrebase, ironic, pe fondul condiţionării acordării fondurilor europene: “Dumneavoastră, domnule Tăriceanu, de unde propuneţi să luăm lumină?”

“Dacian Cioloş mă întreba retoric: ‘de unde propuneţi să luăm lumină?’, dovedind că, din păcate, nu a depăşit încă mentalitatea celor care vorbeau despre ‘licuricii’… mari şi mici. Răspunsul este simplu: de la nimeni, ci ar trebui să înţelegem care este interesul legitim al României şi cum să îl urmăm cu demnitate şi curaj. Imaginaţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă preşedintele Emmanuel Macron sau cancelarul Angela Merkel ar gândi în aceiaşi termeni ‘de la cine luăm lumina’. Nu au făcut-o şi de aceea Franţa sau Germania au anunţat recent îngrijorările pe care le au referitor la decizia anunţată de preşedintele Trump în problema Iranului”, a afirmat vineri Tăriceanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Dacian Ciolos a declarat miercuri că România ar trebui să aleagă valorile europene, statul de drept, democraţia şi nu “autoritarismul, propaganda şi omuleţii verzi”.

“Iritat de propunerea Comisiei Europene, care vrea să condiţioneze acordarea fondurilor europene de respectarea statului de drept, domnul Tăriceanu, al doilea om în stat, spune că nu e obligatoriu să luăm lumină de la Bruxelles. În 1945, proaspăt întors de la Moscova, într-o pornire de oportunism politic, Mihail Sadoveanu organiza la Sala Dalles din Bucureşti o conferinţă cu titlul: ‘Lumina vine de la Răsărit’. Dumneavoastră, domnule Tăriceanu, de unde propuneţi să luăm lumină? Vă deranjează preocuparea pentru respectarea statului de drept?”, a scris Cioloş pe pagina sa de Facebook.

Lasa un comentariu