Politică Prima pagina

Călin Popescu Tăriceanu privind suspendarea lui Iohannis: „Voi susţine o decizie a coaliţiei pentru a demara sau care urmează să demareze un proces de suspendare”

Publicat de Grigore Bogdan
Călin Popescu Tăriceanu a anunţat într-o emisiune TV că PSD are sprijinul ALDE pentru suspendarea preşedintelui, dacă Klaus Iohannis va continuă să refuze aplicarea deciziei CCR privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi.

„Înainte de a pleca, adică vineri, chiar am avut o discuţie cu Liviu Dragnea pe acest subiect şi răspunsul meu e foarte clar.

Voi susţine o decizie a coaliţiei pentru a demara sau care urmează să demareze un proces de suspendare. Din păcate, în România nu există instrumente intermediare de sancţionare a unor nereguli, derapaje la nivelul preşedintelui României. Există numai o armă care e devastatoare, şi anume suspendarea, şi de aceea mi-am exprimat, în trecut, reţinerea.

În acest moment se pare că nu sunt suficiente voturi pentru a iniţia acest proces, întrucât mulţi parlamentari au plecat deja în vacanţă şi nu cred că e un moment potrivit acesta”.

Lasa un comentariu