Politică Prima pagina

Camera Deputaților a adoptat OUG privind crearea contului de economii Junior Centenar

Publicat de Grigore Bogdan
Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege pentru aprobarea OUG 104/2018 care vizează implementarea programului guvernamental „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar” pentru minori, conform Mediafax.

„Programul guvernamental „gROwth- Contul individual de economii Junior Centenar” are ca obiect înființarea unui cont special de economisire sub forma de depozit. Titularul contului individual de economii Junior Centenar poate fi orice copil care îndeplinește cumulativ următoarele condiții: este cetățean român; nu a împlinit vârsta de 18 ani. Contul individual de economii Junior Centenar se deschide pe numele copilului, automat la unitățile Trezoreriei Statului, fără a fi necesară o cerere din partea unuia dintre părinți, din partea reprezentantului legal al copilului sau a împuternicitului acestuia”, se arată în proiectul de lege.

„Începând cu anul 2019, titularii de cont beneficiază de o primă de stat în valoare de 600 lei anual până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiția ca suma depusă în anul respectiv în cont să fie de minimum 1.200 lei. În cazul în care la finele anului calendaristic suma depusă în anul respectiv este mai mică decât suma minimă de 1.200 lei, titularul contului nu beneficiază de prima de stat, dar pentru soldul contului se acordă dobândă”, potrivit actului normativ.

Lasa un comentariu