Prima pagina Turism

ATENŢIE CÂND FACI REZERVAREA, dacă vrei să plăteşti mai puţin pe biletul de avion!

Publicat de Grigore Bogdan
Românii ar putea să economisească până la 56% din preţul biletului de avion dacă si-ar rezerva cu 69 de zile in avans plecarea către destinaţii europene şi cu aproape 38% dacă si-ar rezerva cu 139 de zile inainte zborul către destinaţii mondiale, potrivit unui studiu al momondo.ro

Cu 69 de zile înaintea călătoriei, preţul mediu al biletului de avion este de 88 de euro. La polul opus, rezervările făcute în ziua plecării ajung la un cost mediu de aproximativ 200 de euro.

Pentru drumurile în afara Europei, rezervările ar trebui făcute cu încă şi mai mult timp în avans. Cel mai ieftin preţ mediu s-a dovedit a fi cel plătit cu 139 de zile înaintea călătoriei: 416 euro, cu 38% mai ieftin decât cel plătit cu o zi înainte de plecare – 666 de euro.

Cea mai ieftină zi pentru a călători este duminica, atât pentru călătoriile în Europa, cât şi pentru cele în afara continentului.

Românii care plănuiesc vacanţe în destinaţii mai îndepărtate, pot economisi până la 9% călătorind duminica (504 euro), în locul zilei de vineri. În cazul acesteia din urmă, costul mediu pentru un bilet de avion în afara Europei este de 576 de euro.

Cei care urmăresc să facă economii la biletele de avion ar trebui, de asemenea, să ia în considerare momentul zilei. Călătoria spre destinaţii europene la orele după-amiezii (2 pm – 6 pm) poate determina economii de până la 19%, comparativ cu zborurile de la prânz (12 pm – 2 pm), care au un cost mediu de 138 de euro.

În cazul destinaţiilor din afara continentului, zborurile de seară (6 pm – 4 am), cu un cost mediu de 505 euro, sunt cele mai ieftine, determinând economii de până la 12% decât zborurile la prânz, care costă aproximativ 575 de euro.

Cel mai bun moment pentru a călători variază în funcţie de destinaţie.

„Cele mai bune momente pentru a rezerva şi a călători depind de destinaţia finală. De exemplu, pentru zborurile către Roma cu plecare din Bucureşti, călătorii pot economisi aproximativ 36% dacă rezervă biletele de avion cu 60 de zile în avans”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

Lasa un comentariu