Prima pagina Utile

Caniculă, şi astăzi, în aproape toată ţara. De mâine se mai răceşte vremea şi sunt aşteptate ploi

Publicat de Grigore Bogdan
Administraţia Naţionala de Meteorologie (ANM) a anuntat pentru marţi cod galben de caniculă în aproape toată ţara, cu temperaturi cuprinse între 34 şi 37 de grade Celsius. De maine, vremea se schimba, va fi instabilitate atmosferică si ploi in anumite regiuni ale tarii.

Se vor înregistra, marti, între 34 şi 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice şi sud-vestice. Temperatura nocturnă va fi de cel puţin 20 de grade Celsius.

De miercuri insa, sunt anunţate ploi si instabilitate atmosferică de la ora 9.00, până vineri dimineaţa, la ora 9.00. Apar ploile în regiunile de nord-vest și vest, iar temepraturile vor scădea cu 10-11 grade

Potrivit ANM, se vor inregistra intervale de timp cu instabilitate atmosferică cu intensificări ale vântului, vijelii, averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi grindină.

Fenomenele vor fi mai frecvente la început în regiunile vestice şi nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat şi în restul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40 – 50 l/mp.

Cu toate acestea, meteorologii spun că şi miercuri canicula şi disconfortul termic vot persista în sudul, estul şi centrul ţării.

În Capitală marți sunt înregistrate 37 de grade, miercuri 34, iar vineri la amiază vor fi înregistrare cel mult 28.

Lasa un comentariu