Actualitate Societate

Capitala va avea autobuze noi. Gabriela Firea: „Până la sfârşitul acestui an, din cele 400 de autobuze achiziţionate vor veni la Bucureşti 100 de unităţi”

Publicat de Grigore Bogdan
Gabriela Firea a semnat marţi un contract pentru 400 de autobuze Euro 6 care vor fi livrate de către compania turcă Otokar Otomotiv. Primarul Capitalei a anunțat că până la sfârşitul acestui an vor fi aduse la Bucureşti primele 100 de autobuze, urmand ca până la sfârşitul lui 2019 sa vina şi celelalte 300, informeaza Digi24.

„După o licitaţie care a durat extrem de mult, aproape doi ani, am semnat astăzi contractul pentru achiziţionarea a 400 de autobuze Euro 6. Autobuzele sunt primele care vor înnoi parcul auto al RATB, în condiţiile în care autobuzele regiei sunt depăşite ca uzură morală şi fizică”, a declarat Firea, după ce a semnat contractul pentru achiziţia celor 400 de autobuze.

Până la sfârşitul acestui an vor ajunge la Bucureşti primele 100 din cele 400 de autobuze.

„Una dintre principalele măsuri pentru deblocarea traficului sufocant din Capitală este aceea de a înnoi parcul auto şi de a suplimenta cu câteva sute de autobuze parcul auto existent. În următoarea perioadă vor veni şi primele unităţi. (…) Până la sfârşitul acestui an, din cele 400 de autobuze achiziţionate vor veni la Bucureşti 100 de unităţi, începând cu luna octombrie, iar până la sfârşitul anului viitor vor veni toate cele 400 de autobuze. (…) Aşadar, 100 de autobuze până în decembrie anul acesta, iar din iunie anul acesta, de la semnarea contractului, până în iunie anul viitor, vor mai veni încă 300”, a spus Gabriela Firea.

Lasa un comentariu