Prima pagina Sanatate

Care-i adevărul în scandalul apei potabile din Bucureşti?! Ministerul Apelor contrazice Apa Nova: „Apa brută furnizată către Apa Nova a fost în limita prevăzută de lege”

Publicat de Grigore Bogdan
Care-i adevărul în scandalul apei potabile din Bucureşti?! Ministrul Apelor, Ioan Deneş, contrazice ApaNova declarand ca parametrii apei s-au incadrat in limitele recomandate, iar viceprimarul Bucureştiului o ameninţă pe Sorina Pintea cu plângere penala, pentru că ministrul Sănătăţii a răspândit informaţii false, sfătuindu-i pe bucureşteni să nu folosească apa de la robinet.

„Acești parametri s-au încadrat în limitele recomandate, nici măcar în limita maximă, adică sub 1 mg/l. În concluzie, apa brută furnizată către Apa Nova a fost în limita prevăzută de lege”, afirmă Ioan Deneş, ministrul Apelor şi Pădurilor.

„Dacă amoniul era în limite normale de ce s-a făcut hiper… Specialiștii spun că există posibilitatatea ca apa să fi avut o încărcătură bacteriologică foarte mare, dar nu avem această dovadă. Ministerul Sănătății a demarat o ancheta pentru a vedea exact cum s-au întâmplat lucrurile”, declara Sorina Pintea, ministrul sănătății.

Lasa un comentariu