Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'zexit_init' not found or invalid function name in /home/r104846info/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 310
Care sunt avantajele jucariilor de lemn? | Infopinia
More

  Care sunt avantajele jucariilor de lemn?

  Jucariile din lemn au ceva unic, reconfortant si incantator. Sunt simple, dar sunt polivalente si sunt extrem de benefice pentru dezvoltarea cognitiva, sociala si psihica a copiilor. Iar avantajele jucariilor din lemn in ceea ce priveste dezvoltarea armonioasa a copiilor chiar sunt reale. 

  Jucariile din lemn sunt durabile.

  In general, cei care aleg jucarii din lemn, le considera pe acestea drept instrumente de joc traditionale care pot sa fie transmise din generatie in generatie. Sunt cele mai atragatoare, sunt clasice si faptul ca transmit o multime de cunostinte, fac din ele jucarii atemporale si atragatoare pentru toti copiii de toate varstele, din toate perioadele sau generatiile.

  In plus, sunt si durabile, ceea ce inseamna ca pot sa fie impartite intre frati si surori, verisori sau verisoare si pot sa fie transmise chiar de la mama la copii.

  Jucariile din lemn sunt cele care starnesc imaginatia.

  Copiii, in calitate de profesionisti in ceea ce priveste imaginatia sunt capabili de a pune unele peste altele unele cuburi de lemn pentru a construi case, orase intregi, masini sau pentru a crea povesti complexe si a pleca in cele mai frumoase aventuri.

  Jucariile din lemn, datorita conceptiei lor foarte simpla, dar polivalenta, ofera suficient de destul spatiu pentru a da frau liber imaginatiei copiilor. Pot favoriza astfel si creativitatea, indemanarea si priceperea celor mai mici. Dar pot intari in acelasi timp si increderea in ei.

  Jucariile din lemn sunt cele care favorizeaza dezvoltarea senzoriala.

  Ce placere exista atunci cand se manevreaza jucariile de lemn… jucariile din lemn sunt cele care pot favoriza conexiunile neurologice complexe din creier si pot ameliora si memoria. Explorand lumea prin intermediul atingerilor, se pot invata mai multe lucruri despre mai multe elemente si atribute- rece si cald, umed sau uscat, moale sau rigid.

  De asemenea, sunt esentiale si pentru dezvoltarea motricitatii fine. Jucariile din lemn sunt cele care pun la munca sistemul nervos si dezvolta parti ale creierului care sunt responsabile cu dexteritatea si coordonarea.

  Jucariile din lemn au deci o multime de calitate edicative, dar nu numai. Ii ajuta pe cei mici sa invete formele, culorile, marimea si texturile, dar si sa dezvolte gandirea logica, relatia de cauza si efect sau sa rezolve unele probleme. 

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare