More

  Care sunt rechizitele care nu pot lipsi din ghiozdanul unui scolar? 

  Cu toate ca invatamantul este gratuit in Romania, parintii sunt nevoiti sa cumpere, la fiecare inceput de an scolar, numeroase rechizite si alte accesorii care le sunt utile elevilor in timpul orelor de curs. 

  Astfel ca, indiferent ce varsta ar avea elevul si cat de pregatit ar fi pentru un nou an scolar, in primele zile de scoala, acesta trebuie sa aiba la indemana cel putin o parte dintre rechizitele scolare necesare. Acestea il vor ajuta sa isi ia notite si sa tina pasul cu lectiile de la ore. 

  De asemenea, aceste rechizite scolare sunt esentiale si vor fi utilizate pe tot parcursul anului scolar, din aceasta categorie facand parte urmatoarele: 

  Caiete si carnetele 

  Elevii au nevoie de foarte multe caiete pe parcursul anului si chiar caiete de diferite tipuri. Caietele cu patrate mici sunt folosite, in general, pentru materiile exacte, cum este matematica, fizica si chimia, pa cand in cazul stiintelor este necesar un caiet special, care are o foaie cu linii si una simpla. 

  De asemenea, pentru copiii mai mari pot fi solicitate si caiete de dimensiuni diferite, cu un anumit numar de foi, cu sau fara spirala. 

  Instrumente de scris 

  Instrumentele de scris sunt un alt tip de rechizite scolare de nelipsit din trusa unui elev. De la stilouri si diferite tipuri de pixuri, la creioane negre, colorate, carioci, pentru fiecare materie se poate solicita folosirea unui anumit tip de instrumente de scris. Acestora li se mai pot adauga si alte accesorii, cum ar fi trusa de geometrie, cu diferite rigle, echer si compas.

  Penar si ghiozdan 

  Bieninteles, niciun elev nu poate merge la scoala fara un ghiozdan in care sa isi care toate cartile, caietele si rechizitele, in care trebuie sa se afle si un penar, care ii va ajuta sa isi organizeze mai bine instrumentele de scris, dar nu numai. 

  Desi pot parea putine lucruri, costurile unor astfel de rechizite pot ajunge adesea si la cateva sute de lei, o suma prea mare pentru unele familii, motiv pentru care multi copii refuza sa mearga la scoala pentru ca nu au minimul de rechizite necesare. 

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare