Finante & Afaceri Prima pagina

Care sunt salariile aleşilor după majorările de la 1 ianuarie: Dragnea, Tăriceanu, Dăncilă sau Patriarhul Daniel vor avea de luna aceasta aproape 24.000 de lei

Publicat de Grigore Bogdan
Odata cu creşterea salariului minim pe economie, de la 1 ianuarie, s-au majorat şi lefurile aleşilor. Salariile demnitarilor s-au mărit din această lună cu aproape 10%, ceea ce în unele cazuri echivalează cu un salariu minim pe economie în plus, fata de ce aveau până acum. Sefii Parlamentului, premierul şi preşedintele ţării vor câştiga peste 5.000 de euro lunar, potrivit stirileprotv.ro .

Deputaţii şi senatorii sunt tot mai fericiţi, când vine vorba de bani. Dacă în iunie 2017, înainte ca legea gândită de Olguța Vasilescu să intre în vigoare, un parlamentar fără funcţii câştiga, în medie, 7.000 de lei brut pe lună, de acum va primi aproape 19.000 de lei pe lună.

Mai mulţi bani în buzunare vor avea şi Liviu Dragnea ori Călin Popescu, dar şi premierul Viorica Dăncilă sau Patriarhul Daniel. Aceştia vor avea, de luna aceasta, aproape 24.000 de lei.

Avocatul Poporului va primi o leafă de aproape 22.000 de lei pe lună, la fel ca un ministru, cu aproape 2.000 de lei mai mult decât în decembrie, potrivit stirileprotv.ro.

Lasa un comentariu