Justitie Prima pagina

Carmen Dan nu consideră relevantă ora la care a fost dat ordinul de intervenţie la protestele din 10 august: „Se insistă mult cu aspectele orare, dar cred că au mai puţină relevanţă. Intervenţia în forţă a fost acoperită juridic”

Publicat de Grigore Bogdan
Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a declarat în cadrul Comisiei de Apărare din Senat, că în spaţiul public se insistă cu lămuriri asupra orei la care a fost dat ordinul de intervenţie, subliniind că acest aspect are mai puţină importanţă, fiindcă intervenţia în forţă este acoperită juridic.

„Se insistă mult cu aspectele orare, dar cred că au mai puţină relevanţă. Intervenţia în forţă a fost acoperită juridic, din punct de vedere al articolului 19, alineatul 1 şi alineatul 2”, a declarat Carmen Dan,

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că asupra prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, nu s-a exercitat, la nivelul ministerului, niciun fel de presiune, aşa cum susţin procurorii Parchetului General.

„Este adevărat că în spaţiul public au fost poziţionări. Eu spun cu responsabilitate că asupra prefectului nu s-a exercitat de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne nicio presiune. Rolul prefectului este simplu, de a se exprima cu acordul de intervenţie în forţă”, a declarat Carmen Dan, în cadrul audierii.

Ministrul Afacerilor Interne a mai precizat că nu a dispus clasificarea niciunui document.

„Eu nu am secretizat absolut niciun document. Documentele de organizare au un caracter secret, în rest tot legea spune că dacă într-un înscris se face referire la documente clasificate acel înscris este clasificat. Eu nu am dispus clasificarea niciunui dcument sau a acestei note de raport. Caracterul clasificat îl dă legea, şi nu dispoziţia ministrului”, a mai spus Carmen Dan.

Lasa un comentariu