Prima pagina Societate Utile

Cât alcool au consumat românii în 2016

bere
Publicat de Sebastian A.

Consumul de alcool pe cap de locuitor în România a crescut anul trecut cu 5%, ajungând, în medie, la 30,156 litri.

Pe primul loc se află bere, cu un consum de 16,584 litri pe cap de locuitor, se arată într-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS), scrie Digi24.

De asemenea, cea mai mare cantitate de băuturi alcoolice este cumpărată în mediul urban, respectiv, 1,639 litri lunar, în medie, în timp ce, în rural, un român achiziționează 1,461 litri.

„Principala destinație a cheltuielilor gospodăriilor – consumul – a deținut, în medie pe ansamblul gospodăriilor, 71,7% din cheltuielile totale. Cheltuielile de consum au reprezentat 1.810,8 lei lunar pe o gospodărie, iar cheltuielile bănești pentru cumpărarea de produse alimentare (inclusiv cheltuielile în unitățile de alimentație publică), nealimentare și pentru plata serviciilor 1612,6 lei lunar (63,9% din cheltuielile totale). Cealaltă parte a cheltuielilor de consum, contravaloarea consumului uman din resurse proprii (acele produse alimentare și nealimentare din resurse proprii care sunt consumate de membrii gospodăriei) a fost egală cu 198,1 lei pe gospodărie și a reprezentat 7,8% din cheltuielile totale”, informează INS.

Lasa un comentariu