Utile

Cât de des ar trebui să schimbi fața de pernă

Publicat de A P
Deja știm că lenjeria de pat ar trebui schimbată o dată pe săptămână pentru ca patul să fie o zonă curată și fără bacterii nocive.
Dar același lucru este valabil și în ceea ce privește fața de pernă?

Se pare că nu, potrivit specialiștilor citați de housebeautiful.com. Fața de pernă ar trebui schimbată mult mai des, mai exact în fiecare zi!

Iar dacă ți se pare exagerat de des, poate ar trebui să te gândești astfel: poți purta același tricou timp de o săptămână sau mai mult? Răspunsul este, evident, nu. Același lucru este valabil și atunci când ne gândim la fețele de pernă. Dormim pe ele timp de opt ore pe noapte

„Fețele de pernă ar trebui schimbate în fiecare zi. Stau lipite de față și păr, iar părul poate reține murdăria mai mult decât oricare altă parte a corpului. Este ca un mop. Cei mai mulți oameni nu-și schimbă fețele de pernă des, ceea ce este foarte nociv. Acestea colectează celulele moarte de piele care sunt eliminate în special atunci când dormim. De aceea fețele de pernă murdare sunt o cauză majoră în apariția punctelor negre pe piele”, a declarat pentru news.com.au specialista în igienă Shannon Lush.

Lenjeria de pat, și în mod special fețele de pernă, pot acumula pe parcursul nopții celule moarte de piele, transpirație și sebum, care le transformă într-un mediu propice pentru bacteriile și ciupercile care îți pot afecta serios sănătatea, notează eva.ro.

Lasa un comentariu