Prima pagina Societate

Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfințită. Preotul Visarion Alexa: „Unul din cele mai importante simboluri ale României moderne”

Publicat de Grigore Bogdan
Preotul Visarion Alexa a declarat că, odată cu sfințirea Catedralei Naționale, România a intrat pe harta creștinismului internațional. Prelatul a mai spus că aceasta este „unul din cele mai importante simboluri ale României moderne”, informează Digi24.

Preotul Visarion Alexa a spus că duminică a fost sfințit „unul din cele mai importante simboluri ale României moderne”.

„Catedrala națională, o idee apărută acum 140 de ani, concretizată abia după 140 de ani. E o dorință a poporului român, care s-a conturat cu ajutorul Patriarhului Daniel și a devenit concretă. Această sută de ani este marcată prin sfințirea acestei catedrale. Suntem de acum înainte pe harta creștinismului internațional, pe harta lumii civilizate. Când mergeți în Europa, cei mai mulți dintre dumneavoastră și noi ne fotografiem cu marile catedrale. De azi, turistul european care pășește în România va putea să viziteze una din marile realizări ale Europei, care poate sta lângă celelalte catedrale europene. Cred că e un eveniment unic în toată istoria României. Nu s-a întâmplat până acum să avem o catedrală dedicată națiunii române, care să marcheze un eveniment atât de important”, a spus Visarion Alexa, preot.

sursa foto: https://adevarul.ro

Lasa un comentariu