Justitie Prima pagina

CCR a admis existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Curtea Supremă pe tema constituirii completurilor de cinci judecători

Publicat de Grigore Bogdan
Curtea Constituţională a României a admis miercuri un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe tema constituirii completurilor de cinci judecători, informeaza Mediafax.

Înalta Curte de Casație și Justiție trebuie să aleagă completurile de judecători pe noua lege. Va fi recreat și completul care judecă dosarul angajărilor fictive, în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Potrivit surselor citate, CCR a admis că există un conflict juridic între cele două instituţii, sesizarea fiind făcută de către Guvern. Tocmai acest lucru l-a remarcat preşedintele ICCJ, Cristina Tarcea, în poziţia pe care a avut-o în şedinţă.

„Nu am făcut niciun fel de referire la calitatea procesuală a titularului sesizîrii, deşi e ciudat că se invocă blocaj între două autorităţi, iar o altă autoritate face sesizarea”, a spus Tarcea.

Totodată, Secretarul general al Executivului, Toni Greblă, reprezentantul Guvernului la dezbaterea CCR pe sesizarea privind formarea completelor de 5 judecători, a spus în şedinţă că au fost făcute în afara legii completele de la instanţa supremă.

Lasa un comentariu