Gastronomie Societate

Ce alimente îți readuc vitalitatea și energia imediat

Publicat de Diana F
O serie de alimente oferă energie în momentele în care te simți obosit și fără vlagă într-un perioade în care nu ai timp de odihnă.

Un bol de fulgi de ovăz – un bol de dimensiuni reduse, plin cu fulgi de ovăz, fie consumați ca atare, fie înmuiați în apă, îți va oferi energia de care ai nevoie. Fulgii de ovăz conțin vitamină B1, despre care se știe că este eficientă în luptă cu oboseala.

O mână de nuci – nucile conțin acizi grași Omega-3, care combat starea de apatie. Consumă deci nuci pe post de gustare în a doua parte a zilei, pentru a face față oboselii.

O portocală – vitamina C revigorează mintea, dar și trupul, reducând nivelul de cortizol (n.r. hormonul stresului) din organism. Așadar, consumă o portocală sau bea un suc de portocale pentru o doză de energie de care ai nevoie atunci când oboseala te răpune, scrie realitatea.net.

Un iaurt grecesc – bacteriile probiotice din iaurtul grecesc îți vor oferi energie din belșug așa că poți miza pe un asemenea iaurt atunci când simți că ți se face somn.

Migdale – migdalele sunt bogate în conținutul de magneziu, care ajută la transformarea zahărului în energie. Totodată, proteinele și fibrele din migdale oferă energie.

Coacăze – antioxidanții care se regăsesc din belșug în coacăze luptă cu radicalii liberi care atacă celulele și determină instalarea oboselii.

Banana – datorită conținutului ridicat de carbohidrați, zahăr natural, dar și de aminoacizi, bananele oferă instantaneu energie organismului. Banana conține și tirozină, aminoacid care ajută organismul să producă norepinefrina, care ajută organismul să fie alert.

Ouăle – nu degeaba ouăle se consumă în general dimineața. Un studiu publicat în Jurnalul Internațional de Obezitate a scos la iveală faptul că persoanele care mănâncă ouă la micul dejun au mai multă energie comparativ cu persoanele care preferă o chiflă la micul dejun.

Ciocolata neagră – la fel ca și cafeaua, și ciocolată neagră conține cofeină așa că poți consumă două cuburi de ciocolată dacă simți că nu mai faci față senzației de oboseală.

Somonul – câteva tartine cu somon te pot energiza în momentele în care somnul te răpune. Somonul este bogat în proteine și accelerează metabolismul. De asemenea, acizii grași din acest peşte reduce inflamația, o cauza comună a oboselii.

Apa – poate sună ciudat însă și apa te ajută să te revigorezi atunci când ești foarte obosit. Un studiu publicat în jurnalul de Nutriție dovedește că deshidratarea, chiar și într-o fază blândă, poate cauza oboseală și senzație de apatie. Așadar, ai grijă să te hidratezi corespunzător.

Avocado – avocado conține grăsimi sănătoase care nu numai că asigură senzația de sațietate, ci oferă și un plus de energie. Cercetătorii americani au descoperit că o dietă bogată în grăsimi monosaturate asigură mai multă energie comparativ cu o dietă bogată în grăsimi saturate.

Curry – curcumină, substanță activă din turmeric, îmbunătățește funcționarea mecanismelor creierului și oferă energie organismului.

 

Lasa un comentariu