Utile

Ce beneficii are uleiul de argan asupra pielii

Publicat de A P
Uleiul de argan este o importantă resursă pentru industria cosmetică, proprietăţile sale hidratante şi antiinflamatoare fiind de mare ajutor pentru pielea ta!

Uleiul de argan pentru ten

Acest ulei se absoarbe foarte rapid şi este frecvent folosit pentru ten. Acesta are proprietatea de a preveni apariţia ridurilor, tratează acneea sau cicatricile, eczemene, varicela şi psoriazisul. Uleiul de argan creşte fermitatea pielii încă de la primele utilizări, însă se găseşte în cantităţi extrem de mici din cauza complexităţii procesului de obţinere. Datorită efectelor sale antioxidante, acest ulei este folosit atât în stare pură, cât şi în compoziţia cremelor din comerţ şi aduce beneficii miraculoase pentru tenul tău, redându-i elasticitatea, estopând ridurile şi redându-i luminozitatea, scrie eva.ro.

Uleiul de argan pentru corp

Folosit pe corp, uleiul de argan acţionează ca o cremă puternic hidratantă, reduce celulita, calmează iritaţiile pielii şi arsurile solare. Este folosit mai ales de femeile însărcinate sau de cele care au născut, el acţionând ca o barieră contra vergeturilor sau ajutând la recăpătarea elasticităţii pielii din zona sânilor, posteriorului sau a burţii.

Uleiul de argan pentru mâini şi unghii

Valorile sale nutritive aduc beneficii pielii, mai ales în zona mâinilor şi a unghiilor, ele fiind cele mai expuse factorilor externi. Din cauza frigului şi a produselor de curăţenie pe care le folosim, pielea devine uscată sau se înroşeşte. Acest ulei este perfect pentru combaterea acestor probleme, dar ajută şi în tratarea lor dacă deja ne confruntăm cu ele. Se utilizează şi pentru unghii, având proprietatea de a le întări.

Uleiul de argan pentru scalp

Se utilizează şi pe lungimea firului de păr sau vârfuri, însă are efecte miraculaose şi pentru scalp. Multe femei au scalpul sensibil şi uscat, de aceea e nevoie de o hidratare deosebită pentru a scăpa de mâncărimile şi sezanţiile neplăcute pe care le provoacă.

Uleiul de argan pentru buze

Pe timp de iarnă, hidratarea buzelor este foarte importantă, astfel evitând crăparea şi uscarea acestora. Uleiul de argan poate fi cea mai simplă şi eficientă soluţie şi e nevoie de o cantitate extrem de mică pentru a le reda buzelor tale sănătatea.

Lasa un comentariu