More

    Ce este capitalul social

    Definitie

    Capitalul social este suma totala de fonduri investite de proprietarii unei companii, sau de membrii unei asocieri. Capitalul social este folosit ca baza financiara pentru a acoperi cheltuielile operationale si pentru a finanta proiectele companiei. Aceasta poate proveni in principal din fonduri proprii ale companiei, precum si din datorii sau alte forme de finantare. Capitalul social este, de asemenea, folosit pentru a se asigura ca compania are un echilibru financiar adecvat.

    Tipuri de capital social

    Exista doua tipuri de capital social: capitalul social platit si capitalul social neplatit. Capitalul social platit este suma totala de bani primita de proprietari atunci cand au investit in companie. Acest capital este contabilizat ca active la bilant. Capitalul social neplatit este suma totala de bani pe care proprietarii au acordat companiei prin suplimentarea capitalului social platit. Acest capital nu este contabilizat ca active la bilant, ci ca datorii.

    Importanta capitalului social

    Capitalul social este esential pentru succesul unei companii. Acesta furnizeaza o sursa de fonduri pentru a acoperi cheltuielile operationale, precum si finantarea proiectelor companiei. De asemenea, capitalul social asigura ca cei care detin compania sa aiba un echilibru financiar adecvat. Acesta previne, de asemenea, supraindatorarea companiei si asigura ca compania poate sa-si plateasca obligatiile financiare.

    Calcularea capitalului social

    Capitalul social al unei companii poate fi calculat prin adaugarea sumelor primite ca investitie initiala si a altor fonduri detinute de companie. Astfel, capitalul social se poate calcula ca fiind suma totala de bani primiti ca investitie initiala, plus suma totala de bani detinuti de companie. De exemplu, daca o companie primeste 5.000 de dolari ca investitie initiala, si detine 3.000 de dolari in conturile sale bancare, atunci capitalul social al companiei este de 8.000 de dolari.

    Restrictii legate de capitalul social

    In unele cazuri, exista restrictii legate de capitalul social pe care compania il poate detine. Aceste restrictii sunt adesea impuse de legislatia nationala care reglementeaza sectorul de activitate al companiei. De exemplu, unii stati membri ai Uniunii Europene au impus legislatie care limiteaza capitalul social al companiilor de investitii la cel putin 7.500.000 EUR.

    Concluzie

    Capitalul social este o parte esentiala a oricarei companii. Acesta furnizeaza o baza financiara pentru a acoperi cheltuielile operationale si pentru a finanta proiectele companiei. Capitalul social furnizeaza, de asemenea, cei care detin compania cu un echilibru financiar adecvat. Exista, de asemenea, restrictii legale privind capitalul social pe care o companie poate sa-l detina. In general, capitalul social este esential pentru succesul unei companii.

    Ultimele Articole

    Articole Asemanatoare