More

  Ce este curcumina

  Introducere

  Curcumina este una dintre cele mai bine studiate si mai cunoscute substante din lume. A devenit unul dintre cele mai populare remedii pe baza de plante, fiind folosit ca supliment alimentar in tot mai multe tari. Curcumina este un compus chimic natural extras din rădăcina de curcuma.

  Origine

  Curcuma provine din Asia de Sud și este folosită ca condiment în bucătăria indiană de mult timp. A fost, de asemenea, utilizată drept o metodă naturală de tratament de peste 1500 de ani, fiind cunoscută pentru proprietățile sale medicinale și de vindecare.

  Compusi chimici si proprietati

  Curcumina este un compus chimic care are un miros și un gust specific, fiind cunoscut pentru proprietățile sale anti-inflamatorii, antioxidante și antimicrobiene. Compusul chimic este, de asemenea, cunoscut sub numele de curcuminoid și este cea mai importantă substanță activă din curcumă. Există și alte compuși chimici conținuți în curcumă, care sunt, de asemenea, cunoscuți pentru proprietățile lor antioxidați.

  Beneficii pentru sanatate

  Curcumina are proprietăți anti-inflamatorii, antioxidante și antimicrobiene. Acestea sunt proprietăți extrem de benefice pentru sănătate și pot ajuta la prevenirea și tratarea multor afecțiuni comune. Unele dintre afecțiunile pe care curcumina le poate ajuta sunt artrita, cancerul, diabetul de tip 2 și boli de inimă. Are, de asemenea, proprietăți benefice în tratarea problemelor digestive și a altor afecțiuni ale pielii.

  Mod de administrare

  Curcumina poate fi luată în capsule sau în formă de pulbere. Acestea pot fi găsite în magazinele de sănătate și în magazinele naturiste. Acestea pot fi, de asemenea, adăugate la alimente, cum ar fi curry-uri sau smoothie-uri. De asemenea, poate fi folosită ca condiment și ingerată direct. Există, de asemenea, ceaiuri de curcumă care vă pot ajuta să obțineți mai multe beneficii.

  Efecte secundare și contraindicații

  Desi curcumina este un supliment sigur pentru majoritatea oamenilor, există unele efecte secundare și contraindicații. Mai ales pentru persoanele cu afecțiuni medicale preexistente, este important să se consulte mai întâi cu un medic înainte de a lua curcumina. Poate interacționa cu anumite medicamente și poate provoca de asemenea iritații la nivelul pielii la unii oameni.

  Concluzie

  Curcumina este o planta medicinala care are proprietati incredibile pentru sanatate si poate ajuta la prevenirea si tratarea unei game largi de afectiuni comune. Curcumina poate fi luata in capsule sau in forma de pulbere, fiind un supliment sigur pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, este important sa se consulte mai intai un medic inainte de a lua curcumina, pentru a se asigura ca nu interfera cu alte medicamente sau provoaca alergii la nivelul pielii.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare