More

  Ce este fotosinteza

  Definitie

  Fotosinteza este un proces prin care plantele si alte organisme autotrofe folosesc energia luminii solare pentru a transforma dioxidul de carbon si apa in glucoza, care poate fi utilizata ca hrana. Acest proces produce si oxigen, care este eliberat in atmosfera. Fotosinteza este sursa primara de energie pe Pamant si este esentiala pentru ecosistemele terestre. Acesta este unul dintre cele mai importante procese in intreaga lume, deoarece ofera suport pentru viata animala si plante.

  Actiunile fotosintezei

  Fotosinteza se desfasoara intr-o serie de etape. In primul rand, lumina soarelui patrunde in frunze prin fotosintezorii care se gasesc in suprafata lor. Fotosintezorii absorb lumina si transfera energia la moleculele clorofilei, pigmentului care ofera frunzelor culoarea lor verde. Aceasta energie este folosita pentru a descompune apa, producand hidrogen si oxigen. Hidrogenul este folosit pentru a construi glucoza, care este utilizata ca hrana pentru plante. In acelasi timp, oxigenul este eliberat in atmosfera.

  Importanta fotosintezei

  Fotosinteza este esentiala pentru intreaga viata pe Pamant. Acesta este unul dintre principalele procese care ofera energie si oxigen atat plantelor, cat si animalelor. Fara aceasta, lumea nu ar putea exista. Fotosinteza ajuta la eliminarea dioxidului de carbon din atmosfera si contribuie la producerea oxigenului. Acest oxigen este necesar pentru respiratia animalelor si pentru procesul de respiratie a plantelor.

  Produsele fotosintezei

  Fotosinteza are doua produse principale: glucoza si oxigen. Glucoza este utilizata ca hrana de catre plante, iar oxigenul este eliberat in aer. In plus, fotosinteza creeaza alte produse, cum ar fi acidul lactic si alte produse chimice care sunt necesare in lantul alimentar. Aceste produse sunt utilizate de plante si animale pentru a obtine energie si nutrienti.

  Implicatiile fotosintezei

  Fotosinteza are o serie de implicatii importante pentru mediu. Acesta ajuta la eliminarea dioxidului de carbon din atmosfera si la producerea oxigenului. De asemenea, fotosinteza produce alte produse chimice care ajuta la lantul alimentar. Fotosinteza ajuta la mentinerea echilibrului dintre dioxidul de carbon si oxigen in atmosfera, ceea ce face ca lumea sa fie un loc mai curat si mai sanatos.

  Concluzie

  Fotosinteza este un proces biologic esential pe Pamant. Acesta ajuta la eliminarea dioxidului de carbon din atmosfera si la producerea oxigenului, care este esential pentru respiratia animalelor si plantelor. De asemenea, fotosinteza produce glucoza si produse chimice care sunt importante pentru lantul alimentar. Fotosinteza ajuta la mentinerea echilibrului in lume si este unul dintre cele mai importante procese biologice pe Terra.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare