More

  Ce este propolis

  Introducere

  Propolisul este un produs natural folosit de albine pentru a-si proteja stupul. Provine din plantele care se gasesc in zona mediteraneana si este produs din rasina, ceara si alte secreții ale insectelor. Este utilizat pe scara larga și în medicina holistica, și unii oameni se refera la propolis ca fiind un miracol al naturii. Propolisul are de asemenea o istorie lunga de folosire ca remediu natural, folosit de diferite culturi încă din antichitate.

  Componență

  Propolisul este compus din aproximativ 50-80% rășină, 30-50% ceara și 10-20% grăsimi, uleiuri volatile, polen și alte compuși organici. În funcție de sursa sa, propolisul poate conține un număr de compuși bioactivi diferiți. Compușii bioactivi, cum ar fi flavonoidele și alte compuși fenolici, sunt responsabili pentru proprietățile sale medicinale.

  Beneficii

  Propolisul poate fi utilizat pentru a trata un număr de condiții, inclusiv infecții și leziuni. Unele studii au aratat ca propolisul poate ajuta la scaderea inflamației, a durerii și a accelera vindecarea leziunilor. Propolisul poate fi folosit și pentru a trata infecțiile, cum ar fi cele ale gâtului, datorită proprietatilor sale antibacteriene. Alte beneficii ale propolisului includ prevenirea cariilor, tratarea arsurilor și a infecțiilor fungice.

  Mod de administrare

  Propolisul se poate lua pe cale orală sub forma de capsule, pulbere sau extract lichid. Acesta poate fi de asemenea aplicat pe piele sub forma de unguente, creme, soluții sau alte produse locale. Aplicarea locala poate fi foarte utila pentru a trata leziunile, precum și pentru a accelera procesul de vindecare.

  Reactii adverse

  Este important de remarcat ca anumite persoane pot dezvolta o alergie la propolis. Acest lucru se poate manifesta sub forma unui erupții, mâncărime a pielii, umflaturi, sau mai sever, ca un soc anafilactic. Dacă simptomele alergiei la propolis sunt severe, trebuie să consultați un medic.

  Concluzie

  Propolisul poate fi un remediu natural eficient pentru tratarea anumitor condiții. Acestea includ infecții și leziuni, precum și alte afecțiuni. Este important de remarcat ca unele persoane pot fi alergice la propolis, deci trebuie să se ia măsuri de precauție. In cazul in care simptomele alergiei sunt severe, trebuie căutată asistență medicală imediată.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare