More

    Ce este salmonella

    Introducere

    Salmonella este o bacterie foarte raspandita, care poate cauza o varietate de afectiuni de sanatate. Atunci cand este ingerata, aceasta poate cauza gastroenterita, o inflamatie a tractului gastrointestinal. Revendicarea sau cazurile de salmonella sunt cele care cauzeaza tulburari gastro-intestinale, cum ar fi gastroenterita, dar poate duce, de asemenea, la complicatii mai severe, cum ar fi septicemia si meningita.

    Simptome

    Simptomele infectiei cu salmonella pot varia de la persoana la persoana, dar de obicei includ: dureri abdominale, febra, diaree, greata si varsaturi. De obicei, simptomele debutului dupa infectia cu salmonella apar in aproximativ 24 de ore si pot dura de la cateva zile la cateva saptamani, in functie de severitatea infectiei.

    Factori de risc

    Exista anumiti factori care cresc riscul de a face o infectie cu salmonella. Acestia includ consumul de alimente nefierte sau neprocesate, cum ar fi carnea cruda, ouale brute sau produsele lactate nepasteurizate, precum si intretinerea unui animal de companie. De asemenea, persoanele care nu se spala pe maini inainte de a gati sau dupa ce ating animalele de companie risca sa se infecteze.

    Tratament

    De obicei, tratamentul pentru infectii cu salmonella consta in odihna, hidratare buna si alimentatie adecvata. De obicei, boala trece de la sine in cateva zile, fara tratament. Cu toate acestea, daca infectia este severa sau se raspandeste in sange, atunci poate fi necesara administrarea de antibiotice pentru a trata infectia si preveni complicatiile.

    Preventie

    Cea mai buna modalitate de a preveni infectia cu salmonella este prin igiena adecvata. Acest lucru include spalarea mainilor cu apa si sapun inainte de a gati si dupa ce ating animalele de companie. De asemenea, se recomanda evitarea consumului de alimente nefierte sau neprocesate si folosirea corecta a termometrului alimentar pentru a verifica temperatura fierberii alimentelor.

    Concluzie

    Salmonella este o bacterie foarte raspandita care poate cauza o varietate de afectiuni de sanatate. Simptomele includ dureri abdominale, febra, diaree, greata si varsaturi si pot dura de la cateva zile la cateva saptamani. Exista anumiti factori care pot creste riscul de infectie, precum consumul de alimente nefierte sau neprocesate, intretinerea unui animal de companie sau neglijarea igienicii mainilor. Tratamentul consta in odihna, hidratare buna si alimentatie adecvata. De obicei, boala trece de la sine in cateva zile, fara tratament. Prevenirea este cea mai buna masura impotriva infectiei cu salmonella si include spalarea mainilor inainte de a gati si a atinge animalele de companie, precum si evitarea consumului de alimente nefierte sau neprocesate.

    Ultimele Articole

    Articole Asemanatoare