More

  Ce este substantivul

  Definitia unui substantiv

  Un substantiv este unul dintre cei mai importanti termeni din limba engleza. Un substantiv este definit ca fiind un cuvant care numeste o persoana, un loc, o fiinta sau un lucru. Este folosit pentru a identifica un obiect sau o persoana, cu scopul de a-i da un nume sau o eticheta. Substantivele pot fi scurte, compuse sau colective.

  Tipuri de substantiv

  Exista mai multe tipuri de substantiv in limba engleza, si anume substantiv comun, colectiv, concret, abstract, numaral, propriu si verbal. Un substantiv comun este un substantiv care se refera la o clasa intreaga de persoane, animale sau lucruri, cum ar fi „student”, „cal” sau „masina”. Un substantiv colectiv se refera la acele persoane, animale sau lucruri ca un intreg, cum ar fi „armata”, „turma” sau „flota”. Un substantiv concret se refera la un obiect fizic, cum ar fi „masa”, „fotoliu” sau „masina”. Un substantiv abstract se refera la un concept, cum ar fi „frica”, „muzica” sau „iubirea”. Un substantiv numaral se refera la o cantitate sau o masura, cum ar fi „doua”, „mile” sau „ani”. Un substantiv propriu se refera la o persoana, un loc sau o entitate, cum ar fi „George”, „Paris” sau „ONU”. Un substantiv verbal se refera la o actiune, cum ar fi „alergare”, „mancat” sau „mascat”.

  Exemple de folosire a substantivului

  Un substantiv poate fi folosit pe cont propriu sau poate fi folosit ca parte a unei propozitii. De exemplu, un substantiv comun poate fi folosit ca un verb: „Ea conduce masina”. Un substantiv propriu poate fi folosit ca un pronume: „Mama mea a venit acasa”. Un substantiv numaral poate fi folosit ca un adjectiv: „Cinci pisici au fost in camera”. Un substantiv verbal poate fi folosit ca un substantiv: „A alerga a fost distractiv”. Un substantiv abstract poate fi folosit ca un adverb: „El a vorbit cu dragoste”.

  Efectuarea comparatiilor cu substantivul

  In gramatica engleza, un substantiv poate fi folosit pentru a efectua cateva comparatii. Aceste comparatii sunt de cele mai multe ori intre doua substantivuri. Comparatiile pot fi facute folosind adverbele de comparatie „mai” si „mai mult”. De exemplu, se poate spune „Masina este mai rapida decat bicicleta” sau „Florile sunt mai frumoase decat pietrele”. Comparatiile pot fi de asemenea facute folosind cuvintele „mai” si „cel mai”. De exemplu, se poate spune „Masina este mai rapida decat bicicleta” sau „Florile sunt cel mai frumoase”.

  Utilizarea unui substantiv

  Utilizarea unui substantiv in engleza este foarte importanta pentru a se putea exprima corect. Utilizarea corecta a unui substantiv poate contribui la o comunicare eficienta si la intelegerea corecta a mesajului. Utilizarea substantivului poate fi de asemenea folosita pentru a crea noi cuvinte sau pentru a forma propozitii. Un substantiv poate fi folosit pentru a face referire la o persoana, un lucru sau o entitate si este necesar pentru a se face inteles ce se spune.

  Concluzie

  Substantivele sunt cele mai importante cuvinte din limba engleza si pot fi folosite pentru a identifica sau defini obiecte, persoane sau locuri. Exista mai multe tipuri de substantive, cum ar fi comun, colectiv, concret, abstract, numaral, propriu si verbal. Acestea pot fi folosite pentru a face comparatii, pentru a forma propozitii sau pentru a crea noi cuvinte. Utilizarea substantivului este esentiala in limba engleza si poate contribui la o comunicare eficienta si la intelegerea corecta a mesajului transmis.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare