Politică Prima pagina

Ce scrie Florin Cîţu despre Dragnea şi Proiectul care stabileşte măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră: „Intenţionează să transforme România într-un hub energetic pe persoană fizică”

Citu
Publicat de Grigore Bogdan
Florin Cîţu a scris pe pagina sa de facebook că Liviu Dragnea, prin proiectul care stabileşte măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră adoptat de Camera Deputaţilor, intenţionează să transforme România într-un „hub energetic” pe persoană fizică”.

„Cum ne-a obişnuit, în after-hours, şi-a trecut o lege că să-şi mai aline din supărare. Liviu e supărat foc pe americani. A înţeles că americanii nu au încredere în el (o fi şi de la viză ?). Asta este planul lui. Intenţionează să transforme România într-un <hub energetic> pe persoană fizică. Are trei parteneri. Rusia, Ungaria şi Turcia. Aici are el prieteni şi susţinere. Această este explicaţia pentru lipsa sa de la ambasada americană de ziua independenţei. Dar mult mai important, este şi explicaţia pentru care vrea să alunge companiile americane din platforma Mării Negre. Prin această lege, Liviu vrea să le dea o lecţie şi un avertisment americanilor”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Camera Deputaţilor a adoptat, ieri, cu 175 de voturi pentru, 30 împotrivă şi 30 de abţineri, proiectul de lege care stabileşte măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Liviu Dragnea a anunţat înainte ca deputaţii să voteze iniţiativa, că proiectul de lege a suferit modificări în comisie. Printre modificările adoptate de comisie şi preluate de Camera Deputaţilor se numără şi cea referitoare la producţia de gaze care va fi tranzacţionată pe piaţa din România, care a crescut la jumătate, în loc de 30% cum era prevăzut iniţial. O altă modificare adusă se referă la introducerea sumelor încasate din revedenţe şi impozite suplimentare, care vor alimenta fondul special creat prin ordonanţa parteneriatului public-privat.

Lasa un comentariu