Prima pagina Sport

Ce SIMTE, 32 de ani mai târziu, EROUL de la Sevilla

Publicat de Grigore Bogdan
Astăzi, se implinesc pentru Steaua 32 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni, moment care reprezintă una dintre cele mai mari performanțe ale fotbalul românesc. Helmuth Duckadam, eroul Stelei de la Sevilla, care a apărat patru penalty-uri şi a intrat în Cartea Recordurilor, a scris pe contul său de Facebook despre acele momente extraordinare dar si despre dezamăgirile sale.

„Acum 32 de ani, eram fericit. Azi, din păcate, sunt supărat și dezamăgit. Pentru niște orgolii personale, și a unui om frustrat, azi suntem dezbinați. Peste două zile, CSA, va cere 37 de milioane de euro, pentru performanțele obținute de sportivii militari de-a lungul istoriei.

Am contribuit și eu, cu o mică părticică, la aceaste performanțe: două titluri de Campion al României, Cupa României, câștigarea CCE. Cum am fost răsplatit de Armata Română: după două săptămâni de la câștigarea CCE, am fost interzis în Complexul Ghencea, deoarece nu am vrut să particip la un meci aranjat la Craiova, și amenințat cu Tribunalul Militar. După operația din 1986, nemaifiind de folos, am fost dat afară din Armată.

Am şi eu câteva întrebări pentru cei care au condus Armata Română, miniştri, generali şi, nu în ultimul rând, pentru dl. Talpan: unde aţi fost în perioada 1986-1994, când am fost obligat să cresc câini de rasă, pentru a-mi putea întreţine familia? Unde aţi fost între anii 1994-2001, când am fost nevoit să apelez la Ministerul de Interne, pentru a obţine un loc de muncă? Dar între 2001-2018?

Aveti tupeul să cereţi o sumă uriaşă în numele multor sportivi de care v-aţi bătut joc de-a lungul anilor. În ultimii 32 de ani, am trecut prin 5 operaţii grele, dar nu v-am cerut niciodată nimic, aşteptam poate doar un telefon, pe care nu l-am primit niciodată. Poate veţi reuşi să distrugeţi această echipă de fotbal, dar nu veţi reuşi să ne luaţi amintirile frumoase!

Iar voi, cu siguranţă, veţi rămâne o RUŞINE a istoriei!”, a postat Helmuth Duckadam.

sursa foto: www.romaniatv.net

Lasa un comentariu