More

  Ce sunt fatetele dentare?

  Fatetele dentare sunt o posibila solutie pentru a ajuta pacientii sa obtina aspectul dorit al gurii. Sunt o alegere populara pentru cei cu dinti ciobiti, un spatiu intre dinti sau dinti deformati. Medicii care recomanda fatete dentare, fac o astfel de recomandare numai in cazul in care nu exista alte metode de a obtine zambetul perfect. 

  Fatetele dentare sunt invelisuri subtiri care adera pe dinti pentru a oferi dintilor un aspect mai clasic. Cabinetele stomatologice ofera o varietate de optiuni de fatete dentare din care pacientii pot alege. 

  Fatete dentare pentru un zambet perfect

  Pentru cei care vor sa isi imbunatateasca zambetul, fatetele dentare sunt o optiune simpla. Fatetele sunt acoperiri subtiri care sunt plasate peste partea din fata (vizibila) a dintelui. Arata ca dintii naturali. Fatetele pot fi folosite pentru a corecta o gama larga de probleme dentare, cum ar fi:

  • dintii care sunt patati si nu pot fi albiti prin proceduri clasice;
  • dinti ciobiti sau uzati;
  • dinti strambi sau diformi;
  • spatii neuniforme sau un spatiu mare intre dintii frontali superiori.

  Fatetele sunt realizate fie din portelan, fie din rasina compozita. Medicul dentist va ajuta pacientul sa aleaga materialul care este cel mai potrivit pentru sine. Fiecare tip de fateta are propriile sale beneficii.

  O fateta de portelan este un invelis subtire care este facut la comanda pentru a se potrivi pe dinte.

  Beneficiile fatetelor de portelan:

  • sunt puternice si de lunga durata;
  • au o suprafata cu aspect natural;
  • mai putin smalt dentar trebuie indepartat decat cu o coroana sau o punte;
  • nu se pateaza usor;
  • se pot plasa pe un dinte ciobit.

  Pasi pentru plasarea fatetelor de portelan:

  Pentru a pregati dintii, medicul stomatolog indeparteaza de obicei o cantitate mica de smalt din fata si pe partile laterale ale dintilor. Acest lucru face loc pentru fatete, astfel incat dintii  sa arate naturali.

  Stomatologul ia o amprenta, sau mulaj, al dintilor pregatiti. De asemenea, medicul dentist decide asupra nuantei de fateta care va fi cea mai buna pentru zambetul pacientului.

  Amprenta este trimisa la un laborator dentar care face fatetele de portelan la comanda pentru a se potrivi dintilor pacientului. Acest lucru poate dura cateva zile. Stomatologul poate oferi fatete temporare pe care pacientul sa le poarte intre timp.

  La urmatoarea vizita, medicul dentist plaseaza fatetele pe dinti pentru a verifica potrivirea si forma. Dupa orice ajustare, dintii sunt curatati si fatetele sunt lipite de dinte.

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare