Opinii

CE URMĂRESC organizațiile civice prin întâlnirea cu premierul Tudose?

Publicat de Anca D
Marți seara, mai mulți dintre delegații organizațiilor civice care participă la întâlnirea confirmată de prim ministrul Mihai Tudose pentru miercuri, 27 decembrie, au comentat despre obiectivele lor.

Alexandru Socol a scris pe pagina sa de FB: „Și-au cam dat singuri cu stângul în dreptul, sunt încolțiți din toate părțile. Sunt sigur că vom avea un început de an complicat, dar rezultatul final o să fie priceless. (…) Din februarie m-am alăturat echipei Coruptia Ucide, vă mulțumesc pentru ocazie și mă bucur că pot sa stau alaturi de oameni senzaționali” și a adăugat și o știre despre organizarea, de către Asociatia Civica ProFest, în 2018, a unui „festival civic de mare amploare”. Socol nu este singurul care a făcut comentarii pe pagina de FB, înaintea întâlnirii cu premierul.

Mihai Tudorică a adus și el câteva clarificări: „EU LE MULTUMESC CELOR CARE INCEARCA SA VORBEASCĂ MAINE CU TUDOSE, IN SPERANTA CA ASTFEL VOM AVEA MAI DEVREME ALEGERI SI POATE O TARA NORMALA. Nimeni nu poate negocia dacă eu, tu, voi iesiti mâine, poimâine sau nu la un protest. Oamenii care se duc mâine la întâlnirea cu Mihai Tudose îi pot cere demisia să, a lui Tudorel Toader sau orice acțiuni care pot ajuta la fragmentarea puterii lui Dragnea. Nu au cum să negocieze ceva, ptr că nu pot oferi abandonare protestelor anti Psd pentru ca nu depind de ei. Ci de fiecare om în parte. Deci RMD, Alianța Strada , Malin Bot si alții. Calmati-va. Nu există lucruri ce se pot negocia de către protestari. Nu putem decât să solicitam si sa cedeze ei fara sa oferim nimic la schimb. Sper doar ca daca români vor ieși la un moment dat în stradă în numar mare din nou Tudose să demisioneze”, a precizat Tudorică, coordonator de Dezvoltare Grupuri de Initiativa pentru Asociatia pentru Relatii Comunitare.

Cele 43 de organizaţii civice semnatare sunt: #activAG Piteşti, Acţiunea Civică Galaţi, Alianţa Naţională a Organizaţiior Studenţeşti din România (ANOSR), Asociaţia Aradul Civic, Asociaţia Civică ProFest, Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE), Consiliul Tineretului din România, Corupţia Ucide, Curăţăm Galaţiul, Diaspora Franţa solidară cu România, Evoluţie în Instituţie, Geeks for Democracy, Grupul civic #Insist, Grupul pentru Dialog Social (GDS), Iniţiativa România, Iniţiativa Timişoara (federaţie a 10 ONG-uri), Oradea Civică, Rădăuţiul Civic, Rezist Birmingham WMW, Rezist Dublin, Rezist în Bacău, #Rezist Liguria, #Rezist Milano, Rezist München, Rezist Râmnicu Vâlcea, #Rezistam si la Paris, Rezist Zürich, #REZISTENŢA, România As We Want It- Milano, România Vie, Save Montana-New York, Ştafeta Steagului U.E., Valea Jiului Society şi Vă vedem din Sibiu.

Mai mulți oameni politici au contestat în ultimele zile decizia premierului Mihai Tudose cu privire la întâlnirea pe care o are cu delegația organizațiilor civice.

Lasa un comentariu