Prima pagina Societate

Cine poate beneficia de ajutorul de 450 de lei oferit de Primăria Capitalei pentru procurarea rechizitelor şcolare

Publicat de andreipopa
Primăria Capitalei şi-a propus să ofere 450 de lei copiilor din învăţământul primar şi gimnazial pentru procurarea rechizitelor şcolare. Ajutorul se acordă odată pe an elevilor cu venit pe membru de familie mai mic de 1.900 de lei, se arată într-un proiect de hotărâre a CGMB, transmite Mediafax.

„Beneficiarii sunt părinţii/reprezentanţii legali ai copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani, încadraţi într-o formă de învăţământ publică sau privată, cu reşedinţa sau domiciliul stabil în Bucureşti de cel puţin şase luni. (…) Produsele care pot fi achiziţionate cu sprijinul financiar sunt: Cărţi pentru copii, rechizite şi papetării pentru copii”, se arată într-un proiect de hotărâre al Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Care sunt conditiile pentru a putea intra in posesia acestui ajutor:

  • părinţii trebuie să trimită o cerere de solicitare, doar prin poştă, la adresa: strada Constantin Mille nr.10;
  • părinţii trebuie să locuiască în Bucureşti de cel puţin şase luni, iar copilul trebuie să fie înscris la o şcoală din Capitală.

Autorităţile îşi propun ca, prin acest proiect, să prevină abandonul şcolar. Potrivit statisticilor, 18,5% din populaţia română cu vârstă preşcolară şi şcolară nu face parte din sistemul naţional de educaţie.

Ultimele statistici arată că 1,5 la sută dintre elevii din învăţământul primar şi gimnazial renunţă la şcoală, iar 7,9 la sută dintre persoanele înscrise în instituţiile postliceale părăsesc sistemul de educaţie. Astfel, România se află pe locul al treilea în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte abandonul şcolar.

sursa foto: https://cronicaolteniei.ro

Lasa un comentariu