Finante & Afaceri Prima pagina

Cine trebuie să depună Declaraţia Unică

Publicat de Grigore Bogdan
Declaraţia Unică se depune de către persoanele care realizează venituri din activităţi economice sau alte categorii de venituri. Aceasta poate fi inregistrată online prin intermediul formularului electronic inteligent al Declaraţiei Unice disponibil în Spaţiul Privat Virtual (SPV), informează Ministerul Finanţelor Publice, informează digi24.ro

„În acest sens, MFP a transmis prin poştă fiecărui contribuabil o scrisoare personalizată, care conţine toate datele necesare înrolării din confortul propriei case. Prin intermediul SPV se poate accesa oricând situaţia fiscală personală şi se pot primi sau transmite o serie de documente, declaraţii fiscale şi alte informaţii fiscale utile. De asemenea, formularul se poate completa şi semna şi de deţinătorii de certificate digitale calificate. Depunerea se face pe portalul e-guvernare.ro”, precizează Ministerul Finanţelor.

Eugen Teodorovici a precizat că intenţionează să încurajeze trecerea de la hârtie la mediul electronic online.

„Vreau să eficientizez activitatea ANAF, vreau să reduc birocraţia fiscală şi să încurajez trecerea de la hârtie la mediul electronic online”, a mai precizat Teodorovici.

Principalele categorii de venituri care trebuie declarate de persoanele fizice provin din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, cu excepţia veniturilor din arendă, activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real, piscicultură şi/sau silvicultură, transferul titlurilor de valoare şi orice alte operaţiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum şi din transferul aurului financiar, jocuri de noroc realizate de către persoanele fizice ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanţă şi festivaluri de poker şi activităţile artistice şi sportive, în calitate de artişti de spectacol sau ca sportivi.

sursa foto: stirileprotv.ro

 

Lasa un comentariu