Prima pagina Utile

Cod galben de furtuni în județele Constanța, Tulcea, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea și Argeș. Vreme rea și în București

Publicat de Grigore Bogdan
ANM a emis un cod galben de furtuni, valabil în județele Constanța, Tulcea, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea și Argeș, vineri, în intervalul 15.00 – 22.00.

În județele Constanța, Tulcea, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea și Argeș pe arii extinse instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25 l/mp și izolat 50…60 l/mp, arată ANM.

De asemenea, pe parcursul zilei este în vigoare și o atenționare de instabilitate atmosferică pentru zone din Oltenia, Muntenia, Moldova și de munte.

În intervalul menționat, vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată local în Muntenia și pe arii restrânse în Oltenia, Moldova și la munte. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp, transmit meteorologii.

Potrivit ANM, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică și în zilele următoare, îndeosebi după-amiaza și seara, în special în zonele de deal și munte precum și în nordul și centrul țării.

Vremea se schimbă și în Capitală, în intervalul 13 iulie, ora 14 – 13 iulie, ora 21.

Vremea se va menține călduroasă dar după-amiaza și seara vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și averse ce vor avea și caracter torențial – se vor înregistra în medie 10…15 l/mp și izolat peste 25 l/mp. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, astfel încât indicele temperaturã umezealã (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi, conform Jurnalul.ro.

Lasa un comentariu